Vožnja fijakeromKonjska zaprega je nostalgičan prizor,koji podseća na davno prohujale dane. Nekada su konji vukli kola sa drvima ili senom, prevozili trgovce sa svojom robom, putnike, pisma i imovinu. Konjska zaprega je bila jedini vid transporta. Čak i nakon što su stigli vozovi i traktori, konji su i dalje imali važnu ulogu u svakodnevnim poslovima čoveka.

Danas se konji prežu samo radi sporta ili uživanja. Čovek ne bi nastao bez civilizacije, a civilizacije se ne bi uzdigle bez konja. Možda je baš ta duboka veza između čoveka i konja sprečila da konj završi iza zidina zooloških vrtova, kao neka egzotična životinja.

U Sremu je i danas konjska zaprega uobičajen prizor. Mladi ljudi nisu zaboravili zaostavštinu svojih dedova. Konji su važni članovi mnogih domaćinstava, a zaprega konja koja kaska niz ulicu izmami osmeh na lica posetioca.

Turistička vožnja fijakerom

Ako volite da se vozite u fijakeru, Bojčinska šuma će za vas biti pravi užitak. Mir i tišinu pod krošnjama starih hrastova remeti samo ritmičan topot kopita. Bilo da su upregnuti u fijaker ili sanke, Lipicaneri će vam pokazati kako su se, nekada davno, vozili plemići i plemkinje, i zašto je baš ovakvu rasu poželeo Habzburški car.
CENE
Vožnja fijakerom kroz šumu
500 din

Takmičenja

Vožnja zaprega je izuzetno izazovna disciplina konjičkog sporta. Konjički klub "Bojčin" se uspešno takmiči u kategoriji jednoprega i dvoprega. Jahači koji žele da se oprobaju u veštini upravljanja zapregom, mogu da završe obuku u našem klubu.

Petrovdan

Na Petrovdan, dvanaestog jula, konjički klub „Bojčin“ organizuje fijakerijadu u Bojčinskoj šumi. U prijatnom ambijentu, možete da gledate kako se vešti kočijaši nadmeću u upravljanju jednopregom, dvopregom i četvoropregom, a biraju se i najlepši pastuv, najlepša kobila, i najlepša zaprega smotre. Skup velikog broja konja okuplja i mnogobrojne ljubitelje, turiste, decu... Konjički klub „Bojčin“ tog dana organizuje vožnju fijakerom za sve goste, kao i jahanje za mališane i odrasle. Dođite da se družimo!