Upoznajmo svet konja



Standardna škola jahanja nije primerena za decu mlađeg uzrasta iz tri razloga:

1) Mališanima nije dovoljno razvijen mišićno-skeletni sistem, a zglobovi i hrskavice nisu pripremljeni za veće fizičke napore. Po preporuci lekara, dete ne bi trebalo da se bavi sportskim jahanjem dok mu se ne formiraju sve zglobovne rskavičave strukture i kičmeni pršljenovi ne završe okoštavanje.

2) Mlađoj deci nisu dovoljno razvijeni ni pojmovni aparat i apstraktno mišljenje. Za njih je teško da savladaju pojmove potrebne za sportsko jahanje, kao i da povežu uzrok i posledicu, što bi moglo da ugrozi bezbednost deteta u toku časova.

3) Mnogi mališani vole konje, ali ih ne privlači sportsko jahanje! Za njih se ljubav prema konjima ogleda u igri i mašti, i baš to im pružamo kroz druge programe – mogućnost da uče kroz zabavu i igru, u skladu sa svojim mogućnostima i interesovanjima.


Ovaj program namenjen je deci najmlađeg uzrasta (4-6 godina).

Neki mališani pokazuju veliku ljubav prema konjima od najranijeg uzrasta i baš za njih smo osmislili niz zabavnih aktivnosti sa konjima: od timarenja, četkanja i hranjenja konja, do zabavnih igara na konju, sa lopticama, mačevima i drugim šarenim rekvizitima. Kroz igru deca uče i polako stupaju u čarobni svet konja.

„Srce se konjanika rađa“, kaže naš čuveni trener Slavko Lolić. Neka deca požele da jašu pre nego što prohodaju, gledaju crtane filmove o konjima, pričaju i sanjaju o konjima i odlaze na spavanje okružena igračkama konja – i mi smo nekada bili takvi. Zato nam je ovaj program veoma važan. Želimo da deci pružimo priliku da načine prve konjičke korake u bezbednom, prirodnom ambijentu u prelepoj Bojčinskoj šumi. Vratiti decu prirodi – naša je važna misija.

Iz ovog programa stasavaju budući sportisti, treneri, veterinari, naučnici...

Za program se koriste pouzdani konji dobre naravi i manjeg rasta koji su posebno školovani za rad sa decom.

U toku jahanja obavezno je nositi zaštitnu kacigu, koju obezbeđuje klub.

Dete treba da bude prikladno obučeno za jahanje: pantalone dugih nogavica i sportska obuća.

CENE
Jedan čas jahanja (30 min)
1.200 din
Mesečna članarina (jedan čas nedeljno, rad u grupi)
2.000 din