Sportsko – rekreativno jahanje osoba sa invaliditetomCilj sportskog jahanja za osobe sa invaliditetom je jačanje mišića i izgradnja pozitivnog stava. Jahanje može da pomogne kod mnogih teškoća sa kojima se osobe sa invaliditetom svakodnevno susreću:

-Integracija u društvo: kada sarađujemo sa konjem, svi smo jednaki i svi mogu da budu podjednako dobri i postignu značajne uspehe na takmičenjima, kao što je Liz Hartli dokazala 1952. godine

-Jačanje samopouzdanja: na konju možemo mnogo više! Možemo da učinimo nešto o čemu se nismo ni usuđivali da sanjamo: da trčimo velikom brzinom, preskačemo prepreke, krećemo se u skladu sa konjem kroz dresurne testove… Nakon toga svakodnevni problemi nisu nam toliko zastrašujući.

-Poboljšanje emotivnog i psihičkog stanja: konji na sve nas tako utiču – uče nas da kontrolišemo i iskazujemo svoje emocije, pružaju nam podršku, utehu, radost… Uz konje naš je kvalitet života mnogo veći.

U okviru konjičkog sporta postoje dve paradiscipline, u dresurnom jahanju i vožnji zaprega. Međutim, nije neophodno da se takmičimo da bismo bili pobednici – rekreativno jahanje kroz šumu je predivno i ispunjavajuće iskustvo za svakoga od nas, a sport i rekreacija su važni za naše zdravlje. Ovaj program konjičkog kluba podrazumeva obuku jahanja za osobe sa invaliditetom i, iako nije zvanično vid terapije, svakako su terapijski efekti više nego očigledni.

CENE
Jedan čas jahanja (45 min)
1.200 din
Mesečna članarina (jedan čas nedeljno)
3.000 din
Mesečna članarina (dva časa nedeljno)
4.000 din