Školski konji


Gaetana

Gaetana, od milošte Gajka, naša je zvezda, umetnica, filmska diva i pametnica.
Prava je lepotica: elegantna, biserno bele dlake i krupnih očiju. I svesna je ona toga – uvek zastane da pozira za fotografisanje. Pored toga je i veliki zabušant. Ima veliko iskustvo u školi jahanja i zna sve trikove i fore. Rado će svog jahača svemu da nauči. Zahvaljujući znanju, iskustvu, strpljenju i dobrodušnosti, Gaetana je pomogla mnogim jahačima da savladaju svoje prve korake u svetu konjičkog sporta.
Gajka je mezimica svih članova kluba. Sa njom se jahači uglavnom prvo upoznaju, uvek je smirena, ne da se uplašiti, svi je poštuju i sa svima se lepo slaže.
Gaetana je sjajna u radu sa decom i odraslima, a radi i u programu terapije uz pomoć konja.


Princ

U novembru 2015, u naš klub stigao je mali konj. Bio je mršav, bolestan i tužan. Poželeli smo da ga zadržimo i nazvali ga Mali Princ. I to je početak divnog prijateljstva! Princ je predivan konj za decu – dobroćudan, druželjubiv i umiljat. Decu može mnogo toga da nauči. Strpljiv je sa njima, voli ih, i ona podjednako vole njega.
Princ je izuzetno lep i šarmantan konjić. Na bokovima ima stare ožiljke od samara (uspomenu na vreme kada je nosio drva), ali niko za to ne mari. Kao pravi školski konj, Princ nas uči da u životu nekad prođeš kroz raznorazne muke i nedaće, i da naposletku stigneš do nečega lepšeg. I dokazuje nam da nije najvažniji pedigre. Naš Princ nikada nije osvojio pehar, ali za njega kažemo – on ne skuplja medalje, već dečje osmehe.
Princ se druži sa mališanima u okviru programa za decu, uključujući i terapiju uz pomoć konja.


Tara

Ova elegantna lepotica je prava dama: ponosna, samouverena i energična. Živahna je i radoznala, ali i jako umiljata i privržena. Ona je verovatno najpametniji konj kojeg smo ikada upoznali. Tačno zna šta radimo i šta se od nje očekuje. U školi jahanja prilagođava brzinu kretanja veštini i balansu jahača, u toku terapije uz pomoć konja je koncentrisana i pažljiva, dresurni test nauči nakon dva ponavljanja, a na terenskom jahanju pokazuje vatreno srce i ljubav prema oštroj trci kroz šumu.

Zato je Tara konj koji može sve. Radi u školi jahanja, programima za decu, programu terapije uz pomoć konja, u zaprezi, rekreativnom jahanju, podučava jahače osnovima dresurnog jahanja, i verujemo da ima odličan potencijal za takmičarsku dresuru.


Steaka

Steaka je stigla u naš klub u jesen 2014. godine. Bila je veoma nepoverljiva. Plašila se svega, ponajviše ljudi. Bilo je potrebno mnogo vremena, rada i strpljenja da je naučimo da veruje čoveku. Kada smo, konačno, upoznali njenu pravu prirodu, shvatili smo da je ona zapravo divan i požrtvovan konj. Želi da udovolji i učini sve što se od nje očekuje. Izuzetno poslušna u jahanju i zaprezi, Steaka je sada nezamenljiv učitelj u školi jahanja i drugim programima konjičkog kluba. Školarci i rekreativci uživaju u druženju sa njom u manježu, dresurnoj areni ili na terenu.

Steaka je i sjajan učitelj za mlade konje! Potpuno je staložena i samouverena, a strpljenja ima na pretek za svakog kome je pomoć potrebna.


Strana

Strana se oždrebila kod nas u klubu u januaru 2014. Odrasla je sa vršnjacima na ergeli i od malena navikla da se druži sa ljudima. Sada je dobroćudni džin koji nas prati u stopu i neprestano se umiljava.

Strana je mlad konj koji se nikada nije razočarao u čoveka, što je sve veća retkost, i zato bi za nas učinila sve što zatražimo. Trenutno je na obuci za školu jahanja i već pokazuje da će ubrzo postati nezamenljiv član naše ekipe , kao školski, rekreativni i terapijski konj.