Gaetanina rubrika


Ja sam Gaetana

Vaš učitelj, mudri savetnik i duhovni vodič. Mladi konji na ispustu i jahači početnici me često zapitkuju i mole da sa njima podelim svoje iskustvo i mudrost. Stoga ovu rubriku posvećujem upravo vama - naiskusnima i željnim znanja. Naučiću vas da nije sve baš onako kako se na pravi pogled čini i da svet ume da bude izuzetno zabavno mesto ukoliko ga postmatrate s osmehom.

Svoje misli svrstaću u nekoliko kategorija:

Gajkini saveti za zabušavanja (za žutokljunu ždrebad)
Gajkini saveti za usavršavanje (za neiskusne jahače)
Gajkini utisci (svakodnevne misli i zapažanja)
Gajkini gosti (za moje kolege iz škole jahanja)

Nadam se da ćete pronaći sve odgovore u mojim rečima. Ukoliko vas posebno interesuje neka tema pišite mi na:
gaetana@konjickiklubbojcin.rs

Vaša Gajka


Šta dobar školski konj treba da zna

Eto drage moje sestre i braćo po kopitima, stigosmo konačno i u šumu. Što, naravno, znači da je vreme za jedan mali odmor od napornog puta. Od kojeg uz samo malo truda možete napraviti i veliki. Najzad, svi smo mi ovde školski konji, a svako dobro zna da je jedino odmoran učitelj dobar učitelj, naročito deci: verujte kobili-majci.

Znači, prvo i osnovno pravilo na radu: ne zamarajte se!

ceo tekst


Jutarnja rutina

Kupanje vrlo prija. Leti osvežava, a možete i dremnuti glavom oslonjenom na zid dok vas deca ili volonteri češkaju, četkaju, masiraju i peru. Ipak – oprez! Lako vam se može destiti da tih pola sata uživanja skupo platite. Jer, ako su vas izveli iz boksa, iščetkali i oprali, to uglavnom znači da od vas očekuju nešto zauzvrat. Naime, da radite!

Srećom, tu sam ja da vas podučim kako da to što duže izbegavate.

ceo tekst